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il gusto di un viaggio, tra i sapori dei cinque continenti

E' un vero e proprio viaggio attraverso l'enogastronomia dei cinque continenti quello che si svolgerà a Merano dal 9 al 12 novembre. Un viaggio reso possibile dal lavoro di 9 commissioni d'assaggio che hanno selezionato i migliori vini di oltre 300 aziende vitivinicole italiane e di oltre 120 aziende vitivinicole della Bulgaria, Germania, Francia, Croazia, Nuova Zelanda, Slovenia, Spagna, Sudafrica e Stati Uniti, insieme alle migliori produzioni di oltre 100 maestri artigiani.
Nel panorama mozzafiato del Merano International Wine Festival non potevano mancare il nostro Friulano ed il Refosco dal Peduncolo Rosso della linea Myò Vigneti di Spessa, presenti nella sezione “Aziende Emergenti” nella giornata di lunedì 12 novembre. Il Pignolo, golden star 2013, sarà invece protagonista delle degustazioni in programma negli spazi dell'Enoteca Italia della Guida ViniBuoni d'Italia.
Per maggiori informazioni sull'evento: www.meranowinefestival.com

Malvasia Myò prized in the Guide to the best Italian wines

The 2011 Malvasia Myò Vigneti di Spessa has been prized in the Guide to the best Italian Wines by D'Agata and Comparini.

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Oberdan Lunch Cafè proposal: mushrooms and wines

A special dinner with a menu of mushrooms and wines at Oberdan Lunch Café in Pordenone.

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Merano WineFestival preview at Trieste Next 2012

Merano WineFestival preview at Trieste Next 2012

The first presentation of Marano WineFestival 2012 will take place during the first edition of Trieste Next: European Innovation and science research forum.
The first edition is entitled “S.A.V.E. the FOOD”, with a special section focused on food in a tradion-vs-innovation perspective. However, food is not the only topic to be discussed through a critical, yet constructive, approach: open access and science 2.0, mental health, climate change, women and research, as well as scientific publishing are among other major topics.
 

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Pignolo Golden Star

Pignolo is a native friulian grape variety: the wine produced with these grapes is a great  long-lasting red wine which improves its harmony and balance after a long period of ageing.

We are very proud of our Pignolo Myò Vigneti di Spessa 2009 which has obtained the Golden Star in the 2013 Guide ViniBuoni d'Italia.

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